Henrik Sundholm och clinchen med feministklubben

Henrik Sundholm är en obunden twitterfeminist, museiassisten och landskapsfotograf, som inte sällan bidrar med sitt frihetliga perspektiv på kultur- och samhällsfrågor.

Henrik Sundholm

Henrik Sundholm

Sundholm uppskattar en god ton, ett vårdat språk och gott uppförande. Vart kvinnor ska tömma menskoppens innehåll – i jobbiga snubbars ölglas eller ansikten — är sålunda en icke-fråga inom Sundholms feministiska landskap.

Sundholm har inte desto mindre sex-chockat det pryda nätet med sina olika ståndpunkter och essäer inom sexualpolitiken, och nu har sex-debatten blossat upp igen.

Sundholm har under en tid bedrivit en omfattande “granskning” av feminister där en feminist även blev videofilmad under ett tal. Sundholm själv tror att det är hans “lugna och sakliga” sätt som provocerar och orsakar obehag hos kvinnorna.

Så här skriver Sundholm i sitt blogginlägg Ett additament om Twitterfeministklubben, 19/6:

Den typen av [avhumaniserande] retorik får man svårt att hitta på den här bloggen. Här sägs aldrig att kvinnor eller feminister skall krossas och sparkas på, inte ens för att göra någon mindre än bokstavlig poäng av köns- eller ideologiskt hat. Här finns inte ens några osmakliga gliringar som kommenterar utseende eller hävdar att någon ”fått för lite kuk”. Och det är kanske just det som är så provocerande? Att bli granskad av någon som är lugn och saklig, och som mest reagerar med en tröttsam suck när folk riktar gapig ilska mot mig på nätet.

Sundholm anser sig å andra sidan vara utsatt för ett “karaktärsmord” regisserat av “feministklubben” på Twitter.

“Klubben” beskrivs av Sundholm som en hänsynslös “rörelse … med ännnu mindre moralisk kompass” än den kristna konservativismen, som vidare “verkar anse att det är okej att knivhugga ihjäl folk med fel åsikter”. (Obs! Jordgubben tycker absolut inte att det är okej att knivhugga ihjäl folk!)

When Darkness Falls har bland annat skrivit följande om Sundholm:

When Darkness Falls (3/2): NoBoyToy har granskat Henrik Sundholm, anti-feministen bakom bloggen Tenebrism, och funnit en del intressanta uttalanden från honom. NoBoyToys inlägg hittar du här. För er som inte följt med ska jag dra en kort resumé. Sundholm har under flera års tid haft en osund fixering av Fanny. Han kom till ett möte där hon deltog och filmade henne när hon höll tal. Med tanke på hans fixering och att han är anti-feminist kan man nog utgå från att han inte var där för att lyssna på Fannys feministiska klokskaper. Han ägnar också merparten av sin blogg åt att citera och förlöjliga Fanny och bortförklarar det med att han kritiserar feminister. […]

When Darkness Falls (3/6): […] Jag bestämde mig för att slå tillbaka. För min egen skull och för alla de kvinnor som blir hatade och hotade av de här männen. Jag pratade med NoBoyToy (som har haft mycket med anti-feminister och MRA-män att göra och är helt briljant på att bemöta dem) om vad vi kunde göra. Vi började med att granska Henrik Sundholm aka Tenebrism, som ägnat några hundra (tusen?) inlägg åt att ”kritiskt och sakligt granska” feminister. Vi skrev väl sammanlagt sex, sju inlägg där vi i hans egen anda gick igenom och citerade vad hans sagt på nätet de senaste åren. Jag var inte säker på om det här var rätt väg att gå, det ska jag erkänna. Det kunde ju ha blivit en backfire och intensifierat och eskalerat hans feminist- och kvinnohat. Det som hände var att han blev mycket illa berörd och raderade alla inlägg på sin blogg. Där ser man. Intressant, eller hur? […]

 

Mer om Henrik Sundholm:

Tags: , , , , , , ,

About Jordgubbe

Strawman Berry

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: